Gimnaziul “Paul Mihail”

ECOUL SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ

 Farmecul sărbătorilor de iarnă,marea de fulgi încîntători,mirosul de brad,clinchetul vioi de zurgălăi şi atmosfera deosebit de plăcută ne copleşeşte pe toţi de la mic la mare la sfîrşitul fiecărui an.

Bucuria aşteptării sărbătorilor de iarnă nu poate fi comparată cu nimic. Crăciunul şi Anul Nou ne aduc atîtaIMG_0150 fericire,încît aceasta ne ajunge pentru un an întreg.

Feeria Sărbătorilor de Iarnă a transformat Gimnaziul „ Paul Mihail” Cornova într-o atmosferă de poveste, cu eroi veseli şi isteţi ,cu aroma fulgilor de nea şi cu bunul şi sfătosul Moş Crăciun.

Întreaga încăpere a Gimnaziului a îmbrăcat straie de sărbătoare, cu bradul împodobit cu jucării agrintii şi luminiţe multicolore.

Elevii din Gimnaziul nostru au organizat o activitate de suflet,unde au promovat tradiţiile şi obiceiurile sărbătorilor de iarnă.

Colundătorii,elevi ai clasei a VI –a ne-au adus în dar un buchet de colinde vechi,inedite,ce ne-au răscolit sufletul. Nu a fost dat uitării renumitul obicei popular „ Capra” jucat cu multă măiestrie de elevii clasei a V-a. La sărbătoare nu a lipsit nici năstruşnicul „ Nică al Smarandei” din opera

„ Amintiri din copilărie” de Ion Creangă,prezentat de clasa a VII –a.

Elevii clasei a VIII –a au venit în scenă cu un mănunchi de bancuri şi scenete hazlii,care ne-au ridicat buna dispoziţie.IMG_0173

Dar ce fel de sărbătoare fără urători ?. Băieţii clasei a IX –a ne-au adus “ brazda trasă de plug” cu dangatul de clopoţei,sunetul biciului şi frumoase urări pentru  Noul An.

Apogeul sărbătorii a fost sosirea lui Moş Crăciun ,care ne-a bucurat cu splendoarea chipului său de basm,şi cu urări de fericire şi sănătate şi cadouri pentru copii.

Sărbătoarea a fost  ghidată de două frumoase crăciuniţe,eleve din clasa a IX-a,ce au împodobit atmosfera de basm a sărbătorii cu frumoasele urări.

Anul Nou 2015 să vă aducă bucuria Crăciunului, cîntîndu-vă : “ La Mulţi Ani cu sănătate,prosperitate , fericire şi succese inseminate în întreaga activitate “

 

 

Gimnaziul „Paul Mihail” din Cornova natală– gazdă a unui important seminar raional (Fotoreportaj)

 

Astăzi, 30 martie 2017, am fost invitatul Gimnaziului „Paul Mihail” din Cornova natală, alături de foștii mei consăteni, azi locuitori ai Chișinăului: Dumitru Sclifos, președintele Asociației nevăzătorilor din R. Moldova, prozatorul Ion Iachim și omul de afaceri Nicolae Jantovan.
La Cornova a avut loc cel de-al doilea seminar metodico-practic al directorilor instituțiilor școlare din raionul Ungheni, consacrat problemelor utilizării eficiente a tehnologiilor și resurselor educaționale în instituțiile preuniversitare.
La Seminar au participat colaboratorii Direcției raionale Educație: Iulia Pancu (șefă), Livia Cațer, Galina Grițco, Iulia Cebotari, Violeta Gavriliuc, Corneliu Prepeliță, Nicolae Brașoveanu, Vadim Beschieru, Boris Baranețchi, Parascovia Zagoreanu, directorul Gimnaziului Ion Bodrug, precum și cei 54 de directori ai școlilor din raion.
Participanții la seminar au fost salutați de către primarul Cornovei, Ștefan Roșca, preotul satului Sergiu Mereacre de la Mitropolia Basarabiei, și cei patru cornoveni veniți de la Chișinău.
După seminar a avut loc o întâlnire de suflet cu elevii și dascălii școlii în cadrul unui frumos concert cu participarea artiștilor amatori din școală și sat.
V.Ș.

Cornova-2017 (13) Cornova-2017 (15) Cornova-2017 (17) Cornova-2017 (23) Cornova-2017 (24) Cornova-2017 (25) Cornova-2017 (31) Cornova-2017 (32) Cornova-2017 (33)

 

 

SEMINAR RAIONAL


Într-un ambient plăcut și ospitalier, oferit de gimnaziul Cornova, pe data de 30 martie 2017 s-a desfășurat seminarul raional cu tema ”Utilizarea tehnologiilor și resurselor educaționale moderne în managementul instituției școlare”. În cadrul seminarului direcția gimnaziului a prezentat eficiența utilizării tehnologiilor și resurselor educaționale moderne în managementul instituției, în procesul de învățământ și în cadrul activităților extrașcolare. Cu discursuri reprezentative au venit Iulia Pancu, șef DE și Galina Grițco, șef secție PEM. Seminarul a reunit toți managerii școlari din raion și a avut menirea sa contribuie la cresterea gradului de informare a acestora și la realizarea schimbului de bune practici.
În cadrul activității participanții la seminar au fost salutați de către primarul Cornovei, Ștefan Roșca și patru personalități marcante, originare din s. Cornova -Vasile Șoimaru, politician, economist, coferențiar universitar, Dumitru Sclifos, președintele Asociației nevăzătorilor din R. Moldova, prozatorul Ion Iachim și omul de afaceri Nicolae Jantovan.
În final elevii gimnaziului au prezentat activitatea extrașcolară ”Apei i-a fost dată puterea de a deveni SEVA vieții pe Pământ”.

Cornova-2017 (7) Cornova-2017 (8) Cornova-2017 (11) Cornova-2017 (12) Cornova-2017 (14) Cornova-2017 (29) Cornova-2017 (30)